Terug

Volg Vandaag Inside

Eerste Belgische club valt om in coronacrisis

Eerste Belgische club valt om in coronacrisis

20 apr 2020, 14:59

Sporting Lokeren is niet meer. De Belgische club werd maandagochtend om 11.30 failliet verklaard door de Belgische rechtbank. De club zal geen hoger beroep aantekenen tegen het vonnis.

Lokeren heeft een schuldenlast van vijf miljoen euro. Het uitbetalen van de lonen werd daardoor steeds lastiger voor Sporting. Omdat het de club niet gelukt is om investeerders te vinden valt het doek nu definitief. Zo komen onder andere trainer Stijn Vreven en Nederlandse aanvaller Guus Hupperts per direct op straat te staan.

Lokeren maakt mogelijk een doorstart bij de amateurs. De Belgen kijken naar de mogelijkheid om te fuseren met VW Hamme. Dit is voor oud-NAC trainer Stijn Vreven geen optie: 'Ik heb te hard gewerkt en te veel succes in mijn carrière gehad om terug te gaan naar amateurs. Ik heb voor mezelf geen plan B, nee,' vertelde hij aan Het laatste Nieuws

Ook de Nederlandse clubs zitten in zwaar weer. Johan voorspelde vorige week al dat er een zware periode op komst is. Bekijk de beelden hieronder.

VIDEO - 'Alle Nederlandse clubs zitten in de problemen'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.