Terug

Volg Vandaag Inside

'Eerst het EK, daarna met Ajax drie prijzen pakken'

'Eerst het EK, daarna met Ajax drie prijzen pakken'

22 mrt 2021, 17:03

Brian Brobbey wil zijn eerste jaar als prof afsluiten met meerdere prijzen. De 19-jarige aanvaller is met Ajax nog op drie fronten actief en komende week hoopt hij zich met Jong Oranje te plaatsen voor de kwartfinales van het Europees kampioenschap.

"Ik begin als invaller, dat heeft de trainer me ook verteld. Als ik erin kom, moet ik gewoon mijn ding doen", aldus Brobbey, die niet had verwacht dat bondscoach Erwin van de Looi hem mee zou nemen naar de groepsfase van het EK in Hongarije. "Ik zag mijn naam in de voorselectie en later werd ik door de bondscoach gebeld dat ik bij de definitieve groep zat. Ik was vooral verbaasd omdat ik er eerder eigenlijk nog nooit had bijgezeten."

Brobbey vindt dat Jong Oranje de komende week de groepsfase sowieso moet overleven. "We hebben een heel goed team, ik denk dat we het ver kunnen schoppen. Het is wel een beetje wennen. Normaal gesproken speel je bij zo'n toernooi direct door tot de finale, nu zit er een pauze van twee maanden in."

Voordat het EK eind mei verdergaat met de kwartfinales, hoopt Brobbey eerst met Ajax succesvol te zijn. "Ik wil eerst met Ajax drie prijzen pakken, dat kan zeker met dit topteam." De landstitel lijken de Amsterdammers, die een grote voorsprong op PSV en AZ hebben, niet meer mis te kunnen lopen. Verder speelt het elftal van trainer Erik ten Hag in de kwartfinales van de Europa League tegen AS Roma en wacht Vitesse in de finale van het nationale bekertoernooi.

Brobbey maakte 1 november, met een doelpunt in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard, zijn debuut in het eerste elftal van Ajax. "Er is in korte tijd veel gebeurd, ja. Zeg dat wel", aldus de 19-jarige spits, die komen seizoen zijn loopbaan vervolgt bij RB Leipzig. "Justin Kluivert zei me dat Leipzig niet echt een leuke stad is. Maar dat maakt me niet uit. Ik ben er niet voor de stad. Ik wil m'n bijdrage leveren en doelpuntjes maken."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.