Terug

Volg Vandaag Inside

Eenhoorn stopt na dit seizoen als algemeen directeur bij AZ

12 feb 2024, 12:16

Robert Eenhoorn treedt per 1 juli terug als algemeen directeur van AZ. Eenhoorn, die bijna tien jaar in deze functie actief is bij de club, zal in de komende periode AZ helpen bij het zoeken naar en inwerken van een opvolger.

Eenhoorn begon op 1 oktober 2014 officieel als algemeen directeur bij de Alkmaarse club. De Rotterdammer, die daarvoor werkzaam was als technisch directeur van de Nederlandse honkbalbond, volgde destijds Toon Gerbrands op.

"Ik heb me in de afgelopen jaren met ziel en zaligheid ingezet voor de club en het verbeteren van de staat van het betaalde voetbal in het algemeen. Ik merkte bij mezelf echter een bepaalde metaalmoeheid zijn intrede doen en dan moet je conclusies trekken", geeft Eenhoorn als reden voor zijn vertrek. "Een club als AZ verdient de volle inzet en ik merkte dat die energie voor mijzelf steeds lastiger te vinden bleek."

Eenhoorn is trots op de sportieve en financiële gezondheid van de club. "AZ draait al jaren mee in de top van de Eredivisie en heeft ook in Europees verband een uitstekende indruk achtergelaten. Bijzonder trots ben ik op de manier waarop onze jeugd zich presenteert, niet in de laatste plaats omdat dit een stabiele toekomst voor de club betekent."

Onder Eenhoorn en technisch directeur Max Huiberts die sinds eind 2015 voor de club werkt, waren John van den Brom, Arne Slot en Pascal Jansen trainer van de club. Jansen werd afgelopen januari ontslagen. Oud-speler Maarten Martens maakt dit seizoen af als hoofdtrainer.

De directeur zegt nog niet te weten wat hij na AZ gaat doen. "Om alle speculatie voor te zijn, er is nog geen volgende stap in zicht. Ik ben ook nog niet weg en zal me tot het daadwerkelijke afscheid voor de volle 100 procent blijven inzetten voor de club die me zo dierbaar is geworden."

"Toen Robert aangaf niet meer de energie te voelen die nodig is in deze functie, overheerste uiteraard eerst teleurstelling, maar al snel ook begrip voor zijn keuze", zegt René Neelissen, voorzitter van de Raad van Commissarissen van AZ. "Zijn besluit past in de topsportgedachte die hem kenmerkt."

Directeur voetbalzaken Max Huiberts zegt dat de beslissing van Eenhoorn hem zwaar valt. "We respecteren zijn besluit, maar tevens past het bij AZ om op onze eigen manier door te schakelen om de continuïteit te waarborgen."

Johan Derksen had na het ontslag van hoofdtrainer Pascal Jansen geen goed woord over voor AZ-directeur Robert Eenhoorn. “Het is een klein tirannetje." Bekijk het fragment bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.