Terug

Volg Vandaag Inside

Een klein wonder voor zwaargewonde Van Iperen: 'Donny kan sinds kort weer praten'

Een klein wonder voor zwaargewonde Van Iperen: 'Donny kan sinds kort weer praten'

17 sep 2022, 20:32

Hoopvol nieuws voor Donny van Iperen en zijn familie, hij kan namelijk sinds twee weken weer praten, zo meldt zijn broer Joey aan het Algemeen Dagblad. De 27-jarige voormalig speler van Telstar en Go Ahead Eagles kwam vorige maand hard in botsing met de doelman van de tegenstander en lag daardoor wekenlang in coma.

Volgens broer Joey zag het er in de eerste dagen na de botsing heel slecht uit voor de speler van het Moldavische FC Zimru. De familie van Donny vreesde zelfs voor zijn leven, maar de laatste weken gaat het gelukkig beter met de voetballer uit Sint Pacras. "Ja, want sinds twee weken kan Donny weer praten”, vertelt zijn broer. "Weliswaar gaat het nog maar om een paar woordjes en beslist nog geen lange zinnen. Sterker nog, het is nog vrij onsamenhangend allemaal. Maar het begin is er. Hij zei zelfs al ‘yes’ op de vraag van een verpleegster. Dat is natuurlijk geweldig nieuws."

Het weer kunnen praten van Van Iperen moet een start zijn van een verdere genezing, maar hoe dat verder gaat verlopen is nog onduidelijk voor zijn familie. "We hopen natuurlijk dat Donny ooit weer op het veld staat. Maar je moet ook reëel zijn. Dat zou een wonder zijn. Het zou daarom al mooi zijn als Donny er niks aan over houdt, een leven kan leiden zoals ieder ander", concludeert zijn broer Joey.

Naar verwachting zal Van Iperen nog minimaal een jaar moeten revalideren van de heftige botsing. "Wellicht dat we voor behandelingen naar het buitenland moeten. Omdat ze daar net wat verder zijn."

De familie van van Iperen is een crowdfundingsactie gestart. Met dat geld hopen ze zijn revalidatiekosten te kunnen betalen. Klik hier voor de crowdfundingsactie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.