Terug

Volg Vandaag Inside

Earnest Stewart vervangt John de Jong als directeur voetbalzaken bij PSV

Earnest Stewart vervangt John de Jong als directeur voetbalzaken bij PSV

26 jan 2023, 00:00

Earnest Stewart gaat per 1 maart bij PSV aan het werk als directeur voetbalzaken. De 53-jarige Amerikaan ondertekent bij de Eindhovense voetbalclub een contract tot de zomer van 2027. Stewart, die in Nederland voetbalde voor VVV-Venlo, Willem II en NAC Breda, is momenteel nog in dienst als directeur voetbalzaken van de Amerikaanse voetbalbond.

Stewart is bij PSV de opvolger van John de Jong, die in september vertrok uit Eindhoven vanwege een vertrouwensbreuk met de raad van commissarissen. Algemeen directeur Marcel Brands nam in de tussentijd de taken van de directeur voetbalzaken waar.

Brands en Stewart zijn geen onbekenden van elkaar. In 2010 vertrok Brands van AZ naar PSV en Stewart volgde hem in Alkmaar op als directeur voetbalzaken. De 101-voudig Amerikaans international, die meedeed aan drie WK's, voerde die functie vijf jaar lang uit en vertrok vervolgens naar de Amerikaanse voetbalclub Philadelphia Union. Later ging hij aan de slag bij de Amerikaanse bond. De Verenigde Staten zijn, samen met Canada en Mexico, in 2026 organisator van het eerstkomende WK voetbal.

De naam van Stewart kwam het laatste jaar ook geregeld voorbij als het ging om de nieuwe directeur topvoetbal bij de KNVB, als opvolger van Nico-Jan Hoogma. Begin deze maand stelde de voetbalbond echter Nigel de Jong aan.

"We hebben de tijd genomen om te zoeken naar iemand met brede en internationale ervaring", zegt Brands. "Earnest past met zijn verleden en huidige rol perfect in dit profiel. Daarom zijn wij ontzettend blij dat hij per 1 maart ons directieteam komt versterken."

Naast de sportieve uitdaging, gaf bij Stewart ook de doorslag dat hij weer dicht bij zijn familie kan zijn. Stewart woont sinds zijn 5e in Nederland. "Toen deze kans zich voordeed, kon ik die niet afslaan", zegt hij. "Ik ben buitengewoon trots op wat we bij de Amerikaanse bond de voorbije vier jaar met z'n allen hebben bereikt. We hebben ervoor gezorgd dat meer mensen in de Verenigde Staten zijn gaan voetballen. Dit is een cruciale tijd voor deze sport in Amerika. Ik heb het volste vertrouwen in de leiding van de bond richting het WK in 2026. Het was een eer om de Amerikaanse voetbalbond in deze hoedanigheid te vertegenwoordigen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.