Terug

Volg Vandaag Inside

Eagles-fans vernielen eigen supportersbus: 'Duizenden euro’s schade'

Eagles-fans vernielen eigen supportersbus: 'Duizenden euro’s schade'

9 okt 2021, 21:48

Go Ahead Eagles is geteisterd door een golf van vernielingen na afloop van de wedstrijd RKC Waalwijk - Eagles. De club meldt dat een supportersbus helemaal afgetakeld is, waaronder ruiten en interieur. Opmerkelijk is dat de misdadigers zouden behoren tot de eigen Eagles-aanhang.

De club uit Deventer speelde met 1-1 gelijk tegen de Waalwijkers en meldt dat zo'n 330 supporters meereisden naar Brabant. Het is niet precies duidelijk wat er zich heeft afgespeeld bij terugkomst in Deventer. Het bestuur zegt in een bericht op de website dat ze 'nogmaals onderstrepen dat agressie tegen meereizend veiligheidspersoneel en andermans eigendommen absoluut niet wordt getolereerd'.

In een statement op de clubsite zegt het bestuur: 'Go Ahead Eagles heeft getracht te achterhalen wie hier verantwoordelijk voor is, maar helaas heeft dit onderzoek tot op heden geen volledig beeld opgeleverd", staat op de site van de club. "Wij zijn het beu op te moeten draaien voor de handelingen van een enkeling, met alle (financiële) gevolgen van dien.'

De Eagles leggen de kosten van de vernielingen bij de busreizigers neer. Althans, als niemand zich meldt. 'Want niemand zit te wachten op een hogere prijs voor het bezoeken van een uitwedstrijd of zwaardere vervoersregelingen', aldus Go Ahead.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.