Terug

Volg Vandaag Inside

EA Sports haalt Russische clubs uit FIFA 22

EA Sports haalt Russische clubs uit FIFA 22

2 mrt 2022, 19:03

EA Sports, de ontwikkelaar van het populaire voetbalsimulatiespel FIFA 22, gaat alle Russische elftallen uit de programma's halen. Het gaat om de nationale teams en de clubs. Het bedrijf neemt de maatregel vanwege de Russische inval in Oekraïne.

Daarmee volgt de Amerikaanse game-ontwikkelaar wereldvoetbalbond FIFA en de Europese voetbalbond UEFA, die Rusland tot nader order van het internationale voetbal hebben uitgesloten. Deze schorsing geldt voor alle clubteams en de vertegenwoordigende nationale elftallen.

EA Sports noemt de beslissing dan ook "in lijn met die van onze partners bij FIFA en UEFA. EA Sports is solidair met de Oekraïense bevolking en roept zoals haast iedereen in de voetbalwereld op tot vrede. We willen een einde aan de invasie in Oekraïne."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.