Terug

Volg Vandaag Inside

Dumfries ziet PSV in topduels in oude fouten vervallen

Dumfries ziet PSV in topduels in oude fouten vervallen

1 feb 2021, 09:15

Waar trainer Roger Schmidt er nog alles aan deed om zijn spelers in bescherming te nemen, was Denzel Dumfries duidelijker. De aanvoerder van PSV ergerde zich aan de manier waarop zijn elftal zondag de doelpunten weggaf bij Feyenoord (3-1). PSV gaf opnieuw niet thuis in een topwedstrijd en is na de maand januari voorlopig afgehaakt in de titelstrijd met Ajax. Dat is een hard gelag voor de Eindhovense club, die afgelopen zomer vele miljoenen in nieuwe spelers investeerde om weer serieus met de Amsterdammers mee te gaan doen.

"We hadden in het begin nog wel de controle", zei Dumfries. "Maar de posities stonden niet optimaal bij balverlies en we stonden te 'open'. We mogen zo de rode loper niet uitleggen. Ik denk dat het daar bij de doelpunten fout ging."

Feyenoord had drie keer op rij verloren, maar trof in PSV een tegenstander waartegen de Rotterdammers hun favoriete spelletje konden spelen. Het elftal van trainer Dick Advocaat liet de bal graag aan de Eindhovenaren en schakelde bij balverlies razendsnel om. De kansen die Feyenoord kreeg, gingen er ook bijna allemaal in.

Advocaat had zijn huiswerk goed gedaan en gekeken naar hoe PSV het deed in vorige topduels. "PSV is een hele goede ploeg. Maar in de wedstrijden die we van ze hebben bekeken, zagen we dat ze heel ver naar voren spelen. Daardoor geven ze veel kansen weg", legde de oud-bondscoach uit.

PAOK Saloniki legde de defensieve zwakheden van PSV dit seizoen als eerste bloot. De Grieken stonden begin november in de groepsfase bij rust nog achter (0-1), maar wonnen uiteindelijk met 4-1. De maand januari, met een aantal topduels, maakte ook duidelijk waar PSV te pakken is. Ajax knokte zich terug van een achterstand van twee doelpunten (2-2). AZ deed PSV drie dagen later in Eindhoven pas echt pijn (1-3) en Sparta Rotterdam scoorde net als Feyenoord drie keer tegen PSV (3-5). Elf doelpunten tegen dus in vier wedstrijden en dat zijn er teveel, weet ook Dumfries.

"Feyenoord speelde niet helemaal zoals verwacht. Ze zakten dieper terug dan wij dachten. Maar dan is het aan ons om aan de bal de juiste dingen te doen en de juiste posities in te nemen om gevaarlijk te worden", aldus de 24-jarige international, die twee weken geleden nog zei dat hij PSV komende zomer wil verlaten met de landstitel op zak. Dat scenario lijkt inmiddels niet meer zo reëel, al krijgt PSV deze maand direct de nodige kansen om te laten zien dat ze het ook tegen sterkere tegenstanders kunnen.

PSV speelt in februari twee keer tegen Ajax (beker en competitie), twee keer tegen Olympiakos Piraeus (Europa League) en tegen Vitesse (competitie).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.