Terug

Volg Vandaag Inside

Dumfries: 'Verdiende zege, maar wel billenknijpen'

Dumfries: 'Verdiende zege, maar wel billenknijpen'

13 dec 2020, 20:20

PSV-aanvoerder Denzel Dumfries gaf na de benauwde thuiszege tegen FC Utrecht (2-1) grif toe dat het spannend was in de slotfase. "Ja, het was zeker billenknijpen in de tweede helft, maar ik denk dat we goed hebben gestreden en de overwinning verdiend over de streep hebben getrokken", liet hij weten bij FOX Sports.

PSV leidde bij de rust met 2-0 dankzij fraaie treffers van Donyell Malen en Mohamed Ihattaren. Na de pauze verloor de gemakzuchtige thuisclub de controle over de wedstrijd, maar dankzij doelman Yvon Mvogo en wat geluk bleef de Brabantse ploeg overeind.

"Nee, we kwamen er in de tweede helft bijna niet meer uit", beaamde Dumfries. "Maar dan moet je het compact houden en vertrouwen op elkaar in verdedigend opzicht. Dat hebben we na de rust goed gedaan."

PSV-trainer Roger Schmidt wisselde ook tegen FC Utrecht na de pauze enkele bepalende spelers (Götze, Ihattaren, Malen en Max). Dat deed hij vorige week in en tegen Heerenveen ook en toen liep het minder goed af, al viel de Brabantse gelijkmaker van invaller Joël Piroe nog wel in de extra tijd (2-2). "De trainer is eindverantwoordelijk, hij moet de beslissingen nemen en in mijn ogen doet hij dat gewoon goed", concludeerde Dumfries.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.