Terug

Volg Vandaag Inside

Dumfries traint met Oranje mee voor thuisduel met Italië

Dumfries traint met Oranje mee voor thuisduel met Italië

6 sep 2020, 14:20

Het Nederlands elftal is met Denzel Dumfries aan de laatste training voor het thuisduel met Italië in de Nations League begonnen. De rechtsback van PSV miste vrijdag de wedstrijd tegen Polen (1-0) omdat hij vlak voor die ontmoeting vader was geworden.

Dumfries werd tegen Polen vervangen door Hans Hateboer, die het enige doelpunt van Steven Bergwijn voorbereidde. Bondscoach ad-interim Dwight Lodeweges traint met een fitte selectie in Zeist. Van Matthijs de Ligt, Daley Blind en Stefan de Vrij was al bekend dat ze ook tegen de Italianen niet beschikbaar zijn.

Lodeweges geeft vanaf 13.15 uur een persconferentie in Zeist. Mogelijk vertelt hij dan of alle spelers die vrijdag tegen Polen hebben gespeeld ook tegen Italië kunnen uitkomen. Sommige internationals van Oranje zijn pas twee weken in training voor het nieuwe seizoen.

Mogelijke samenwerking

Lodeweges zal ook vragen krijgen of een mogelijke samenwerking met Henk ten Cate. Volgens Kees Jansma, oud-perschef van Oranje, heeft de spelersraad van het Nederlands elftal Ten Cate voorgedragen als opvolger van de naar FC Barcelona vertrokken Ronald Koeman. Lodeweges zou als assistent van Ten Cate bij Oranje betrokken kunnen blijven. Ten Cate en Lodeweges voetbalden in het verleden samen bij Go Ahead Eagles.

Italië speelde vrijdag gelijk tegen Bosnië en Herzegovina (1-1). Bondscoach Roberto Mancini heeft al aangekondigd dat hij tegen Oranje andere spelers een kans gaat geven. "We zullen in hetzelfde systeem spelen, maar ik ga wel wat wijzigingen doorvoeren in het elftal", zei hij. "Niet alle spelers kunnen twee wedstrijden achter elkaar spelen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.