Terug

Volg Vandaag Inside

Dumfries overweegt tóch actie tegen WK Qatar: 'Internationals hebben voorbeeldfunctie'

Dumfries overweegt tóch actie tegen WK Qatar: 'Internationals hebben voorbeeldfunctie'

22 dec 2021, 10:58

Denzel Dumfries sluit niet uit dat hij komend jaar een actie op touw gaat zetten tegen het WK in Qatar. Dat zegt hij in een uitgebreid interview met Voetbal International.

Oranje lanceerde eind maart gezamenlijk het statement: 'Football Supports Change'. Voorafgaand aan de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland kwamen de Oranje-internationals het veld opgelopen met die tekst op het shirt. 'We hebben een sterk statement gemaakt als ploeg waarin een ieder zich kan vinden. Juist omdat het zo’n complex en beladen thema is, hebben we daarin één lijn getrokken', stelt de verdediger van Inter. De actie van Oranje kon op veel kritiek rekenen. Het statement zou 'inhoudsloos' en spelers zouden worden 'gepusht' om een statement te maken.

Dumfries zelf is echter wel tevreden met de actie én overweegt zelfs om zich op persoonlijke titel in een later stadium uit te spreken. Dat heeft hij immers ook voor een andere goede zaak gedaan. 'Iedereen heeft gezien dat ik actief was tijdens Black Lives Matter en als ik op een later moment de behoefte voel me uit te spreken, dan doe ik dat. Want ik snap ook wel dat de internationals rolmodellen zijn en dat we een voorbeeldfunctie hebben, maar in deze fase hebben we deze afspraak nu gemaakt', besluit de rechtsback.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.