Terug

Volg Vandaag Inside

Dumfries mist thuisduel Oranje tegen Polen in Nations League

Dumfries mist thuisduel Oranje tegen Polen in Nations League

3 sep 2020, 17:06

Denzel Dumfries mist vrijdagavond het thuisduel van het Nederlands elftal tegen Polen in de Nations League. De rechtsback van PSV heeft het trainingskamp van Oranje verlaten omdat hij snel vader wordt.

Bondscoach ad interim Dwight Lodeweges heeft Dumfries nog niet afgeschreven voor de thuiswedstrijd van maandag tegen Italië, eveneens in een lege Johan Cruijff ArenA. 'Maar we moeten even afwachten wanneer hij weer bij ons komt', zei hij.

Lodeweges kampt met defensieve problemen in de aanloop naar de eerste twee interlands van Oranje sinds het vertrek van Ronald Koeman naar FC Barcelona. Drie van de vier verdedigers van de vertrouwde basisformatie van de laatste interlands zijn in ieder geval tegen Polen niet beschikbaar. Matthijs de Ligt en Daley Blind ontbreken maandag ook tegen Italië.

Stefan de Vrij

Stefan de Vrij, de beoogde vervanger van De Ligt, haakte donderdag ook nog geblesseerd af. De beste verdediger van het afgelopen seizoen in de Serie A speelde zijn laatste interland in oktober 2018. 'Hij was zwaar teleurgesteld', zei Lodeweges. 'Hij zou nu een kans krijgen maar is helaas niet inzetbaar.'

Lodeweges heeft met Joël Veltman en Perr Schuurs nog twee rechtsbenige centrale verdedigers in zijn selectie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.