Terug

Volg Vandaag Inside

Duitsland ontslaat bondscoach Flick; Van Gaal wordt genoemd als opvolger

Duitsland ontslaat bondscoach Flick; Van Gaal wordt genoemd als opvolger

10 sep 2023, 17:21

Hansi Flick, de voormalige bondscoach van Duitsland, heeft zijn positie moeten verlaten vanwege teleurstellende prestaties in de aanloop naar het EK voetbal van volgend jaar, dat plaatsvindt in eigen land.

Duitsland hoeft zich als gastland voor het EK niet te kwalificeren en speelde daarom oefenwedstrijden ter voorbereiding. Helaas wist het team in deze periode verre van te overtuigen. Een pijnlijke 4-1 nederlaag tegen Japan zaterdagavond voor eigen publiek was een van de dieptepunten.

Ook de oefeninterlands tegen België, Polen en Colombia leverden geen overwinning op. Duitsland slaagde er alleen in om te winnen van Peru, terwijl een wedstrijd tegen Oekraïne eindigde in een teleurstellend gelijkspel (3-3). De teleurstelling begon eigenlijk al op het WK in Qatar, waar Duitsland in de groepsfase werd uitgeschakeld.

Hoewel Flick zelf aangaf te willen blijven als bondscoach, heeft de Duitse krant BILD al verschillende mogelijke opvolgers naar voren geschoven, waaronder niemand minder dan Louis van Gaal.

"Ik train normaal gesproken geen clubs meer," verklaarde Van Gaal recent. "Maar een veelbelovend land heeft nog steeds een kans om mij te overtuigen!", voegde hij eraan toe.

Van Gaal heeft eerder al ervaring opgedaan in Duitsland als trainer van Bayern München. Onder zijn leiding veroverde Bayern de landstitel in 2010 en bereikte het de finale van de Champions League.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.