Terug

Volg Vandaag Inside

Duitse voetballegende Franz Beckenbauer overleden

Duitse voetballegende Franz Beckenbauer overleden

8 jan 2024, 17:22

De Duitse voetballegende Franz Beckenbauer is zondag op 78-jarige leeftijd overleden. Dat hebben familieleden van de oud-voetballer en voormalig bondscoach van Duitsland maandag aan het Duitse persbureau dpa laten weten.

Beckenbauer won als speler van Bayern München driemaal de Europa Cup 1. Hij leidde de Duitsers in 1974 als aanvoerder naar de wereldtitel, na een gewonnen finale tegen het Nederlands elftal (2-1). In 1990 won 'Der Kaiser' als bondscoach met Duitsland de wereldtitel.

Beckenbauer was een van de initiatiefnemers om het wereldkampioenschap voetbal van 2006 naar Duitsland te halen. Hij slaagde in die missie, maar werd later ervan beschuldigd steekpenningen te hebben betaald. Tot een rechtszaak kwam het nooit, want in 2020 werd bekend dat zijn zaak verjaard was.

Beckenbauer voetbalde behalve voor Bayern München ook voor Hamburger SV en New York Cosmos. Hij werkte als trainer voor Bayern München en Olympique Marseille.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.