Terug

Volg Vandaag Inside

Duitse voetbalbond laat Van Gaal voorlopig links liggen en legt contact met Nagelsmann

Duitse voetbalbond laat Van Gaal voorlopig links liggen en legt contact met Nagelsmann

14 sep 2023, 13:16

De Duitse voetbalbond heeft het eerste contact gelegd met Julian Nagelsmann in de zoektocht naar een nieuwe bondscoach. Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde BILD. Hansi Flick werd na de forse nederlaag zaterdag tegen Japan (1-4) direct ontslagen en sindsdien is de bond op zoek naar een nieuwe trainer.

Rudi Völler, die dinsdag als interim-coach op de bank zat tegen Frankrijk (2-1), zou nu contact opgenomen hebben met de zaakwaarnemer van Nagelsmann. De 36-jarige oud-coach van Hoffenheim, RB Leipzig en Bayern München geldt als een van de topkandidaten. Of de trainer oren heeft naar een functie als bondscoach is niet duidelijk.

Niet alleen Nagelsmann wordt sinds het ontslag van Flick genoemd voor de vacature. Ook de naam van Louis van Gaal zingt al een paar dagen rond. Oud-spelers Bastian Schweinsteiger en Philipp Lahm lieten al doorschemeren te hopen op de Nederlander, die een terugkeer als bondscoach zelf ook niet uitsluit. Verder klinken namen als Felix Magath en Oliver Glasner als eventuele opvolgers van Flick. Liverpool-trainer Jürgen Klopp zou eerder al bedankt hebben voor de job.

Het gaat al langere tijd niet goed met 'Die Mannschaft'. Op het WK in Qatar werd de ploeg al in de groepsfase uitgeschakeld en ook daarna gingen meerdere wedstrijden verloren. Volgend jaar is Duitsland zelf gastheer van het EK.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.