Terug

Volg Vandaag Inside

'Duitse middenvelder wil vertrekken bij Benfica vanwege komst Roger Schmidt'

'Duitse middenvelder wil vertrekken bij Benfica vanwege komst Roger Schmidt'

20 mei 2022, 14:38

Roger Schmidt is vanaf komend seizoen de nieuwe trainer van Benfica. Het lijkt erop dat de Duitse trainer in Portugal niet de beschikking zal hebben over zijn landgenoot Julian Weigl. De middenvelder heeft volgens de krant Record een vertrekwens ingediend. Belangrijkste reden daarvoor? De komst van Roger Schmidt.

Volgens Record zou Weigl zich niet prettig voelen in het systeem en de speelstijl die de voormalig trainer van PSV voor ogen heeft. De Duitse middenvelder kan echter niet zomaar vertrekken bij Benfica. De club hoopt namelijk het aankoopbedrag van zo'n 20 miljoen euro terug te verdienen.

Roger Schmidt werd woensdag officieel gepresenteerd bij Benfica. Hij komt over van PSV, waarmee hij zowel dit seizoen als vorig seizoen in de Eredivisie als tweede eindigde achter Ajax. Wel won de 55-jarige coach met de Eindhovenaren in april de KNVB-beker en in augustus de Johan Cruijff Schaal in onderlinge confrontaties met de Amsterdammers.

Benfica, dat als derde eindigde achter kampioen FC Porto en stadgenoot Sporting Portugal, ontsloeg in december trainer Jorge Jesus en stond sindsdien onder leiding van Nelson Verissimo. Benfica won in de achtste finales van de Champions League van Ajax.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.