Terug

Volg Vandaag Inside

Duitse media keihard: 'Zo hoeven we niet aan het EK mee te doen'

Duitse media keihard: 'Zo hoeven we niet aan het EK mee te doen'

1 apr 2021, 13:36

Duitsland liep gisteren tegen een schokkende nederlaag aan in een thuiswedstrijd tegen Noord-Macedonië. Het werd 1-2 voor de bezoekers. De Duitse media is vandaag dan ook niet mild voor het team van Joachim Löw.

'Echt alles ging mis. Het lukte de Duitse spelers simpelweg niet om de 37-jarige Goran Pandev aan banden te leggen. Ja, een 37-jarige…', zo schrijft Kicker. 'Er was geen zichtbaar positiespel en er zat geen enkele flow in de wedstrijd. Er waren geen combinaties tussen spelers, geen dribbels en er was ook geen sprake van snelheid en druk op de tegenstander. Het duel kabbelde voort zonder energie en er leek ook geen duidelijk plan te zijn.'

Ook BILD kon er niet bij met het hoofd. 'Wat een vernedering. Op deze manier hoeven we straks niet eens mee te doen aan het EK. Het elftal blameerde zich echt met een zielige vertoning in Duisburg. Het spel miste alles, waardoor een voetbaldwerg, met slechts vier spelers die actief zijn in de Europese topcompetities, de viervoudig wereldkampioen belachelijk maakte. Het laatste competitieve duel vóór het EK werd zodoende een historische schande. De bondscoach vertrekt na dat EK en dat is misschien ook wel beter zo', haalt de krant spijkerhard uit.

Oud Bayern München-voorzitter Uli Hoeness uit zijn kritiek vooral op Löw. 'Ik ben echt sprakeloos, want ik begrijp niet waarom hij het systeem weer aanpast na twee wedstrijden', zo vertelde hij. 'Ik had het niet op deze manier aangepakt. En ik kan ook niet vaak genoeg benadrukken dat iemand als bijvoorbeeld Thomas Múller in deze ploeg thuishoort. Met zijn effectieve manier van spelen in het strafschopgebied kan kan het elftal juist in dit soort wedstrijden bij de hand nemen.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.