Terug

Volg Vandaag Inside

Löw: 0-6 tegen Spanje geen reden voor vertrek

Löw: 0-6 tegen Spanje geen reden voor vertrek

11 mrt 2021, 15:36

De Duitse bondscoach Joachim Löw stopt na het EK van komende zomer bij de nationale voetbalploeg omdat het volgens hem tijd is voor "vernieuwing, verandering en beweging". Volgens de 61-jarige Löw heeft zijn naderende vertrek niets te maken met het debacle eind vorig jaar in de Nations League tegen Spanje. De 'Mannschaft' verloor in Sevilla met maar liefst 6-0.

"Afgelopen jaar had ik vanwege de coronapandemie veel tijd om na te denken. De wedstrijd tegen Spanje heeft daar niets mee te maken", zei Löw, die donderdag een toelichting gaf op zijn eerder in de week aangekondigde vertrek na het EK.

Na het mislukte WK van 2014, waar Duitsland als titelhouder al in de groepsfase strandde, voerde de bondscoach nogal wat veranderingen door. Zo zorgde hij voor verjonging van de selectie. "Ik heb altijd gezegd dat deze ploeg tijd en ruimte nodig heeft. Maar dat wil niet zeggen dat de trainer vastgekleefd zit aan zijn stoel", aldus Löw.

Technisch directeur Oliver Bierhoff gaat op zoek naar een opvolger voor Löw, die sinds 2006 bondscoach is. Daarvoor werkte hij twee jaar als assistent van Jürgen Klinsmann bij de nationale ploeg. Na het WK van 2022 in Qatar huisvest Duitsland het EK 2024.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.