Terug

Volg Vandaag Inside

Duitse bond steunt Löw na historische nederlaag

Duitse bond steunt Löw na historische nederlaag

18 nov 2020, 09:43

Joachim Löw hoeft niet te vrezen voor zijn baan na de afstraffing tegen Spanje in de Nations League (6-0). "We geloven in hem, daar verandert deze nederlaag niets aan", zei technisch directeur Olivier Bierhoff van de Duitse voetbalbond.

Spanje vernederde een apathisch Duitsland tot op het bot en plaatste zich voor de finaleronde van de Nations League. Ferran Torres scoorde driemaal. Duitsland incasseerde de grootste nederlaag ooit in een officieel duel.

Löw is al sinds 2006 bondscoach van Duitsland. Hij leidde zijn ploeg in 2014 naar de wereldtitel, maar staat nu na eens serie van slechts drie overwinningen in de laatste acht duels zwaar onder druk. "Dit was een inktzwarte avond voor ons", reageerde hij op de wanprestatie van zijn ploeg tegen de Spanjaarden. "Niets lukte, alles ging mis, zowel defensief als offensief. Er was geen organisatie en geen communicatie. Dat is ons fataal geworden. Ik heb er verder nog geen verklaring voor."

Löw beloofde de ontluisterende nederlaag grondig te gaan analyseren. "Na het eerste doelpunt van Spanje bleef er van onze tactiek niets meer over. We liepen doelloos over het veld. Het is onze taak en onze plicht om lering te trekken uit deze totaal mislukte wedstrijd."

Veel Duitsers snappen niet waarom Löw geroutineerde spelers als Mats Hummels, Thomas Müller en Jérôme Boateng niet meer opneemt in zijn nationale ploeg.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.