Terug

Volg Vandaag Inside

Duits waterkanon staat klaar in Amsterdam voor ongeregeldheden na WK-duel Marokko

Duits waterkanon staat klaar in Amsterdam voor ongeregeldheden na WK-duel Marokko

1 dec 2022, 14:18

De Amsterdamse politie heeft donderdag een waterkanon uit Duitsland achter de hand voor het geval er ongeregeldheden uitbreken rondom de WK-wedstrijd Marokko-Canada. Volgens een woordvoerster zijn de zes Nederlandse waterwerpers momenteel vanwege technische mankementen buiten gebruik, waardoor een beroep wordt gedaan op buurlanden.

Het waterkanon zal indien nodig ook worden bediend door Duitse politiemensen. Zij zijn dan wel ondergeschikt aan het gezag van de politie Amsterdam, die volgens de woordvoerster bepaalt wanneer het wordt ingezet.

Eerder liet Amsterdamse politie een waterkanon overkomen uit België voor de voetbalwedstrijd Ajax-Napoli.

De politie heeft donderdag zichtbare en onzichtbare maatregelen getroffen om te voorkomen dat er opnieuw rellen ontstaan na een WK-wedstrijd van Marokko. Afgelopen zondag gingen veel mensen de straat op na de zege van Marokko tegen België. Het feestgedruis sloeg echter om in rellen, waarop de mobiele eenheid moest ingrijpen. Burgemeester Femke Halsema maakte eerder al bekend dat het Mercatorplein, Plein ’40-’45 en een deel van de Burgemeester de Vlugtlaan zijn aangewezen als veiligheidsrisicogebied, zodat de politie meer bevoegdheden heeft om op te treden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.