Terug

Volg Vandaag Inside

Duits elftal kent weinig problemen met IJsland

Duits elftal kent weinig problemen met IJsland

25 mrt 2021, 23:46

De nationale ploeg van Duitsland heeft de eerste stap naar het WK voetbal van 2022 in Qatar gezet. De ploeg van vertrekkend bondscoach Joachim Löw kende weinig problemen met IJsland. In Duisburg werd het 3-0, zondag volgt een uitwedstrijd tegen Roemenië.

Nadat de 'Mannschaft' voor de aftrap met elf verschillende shirts het woord 'Human Rights' (mensenrechten) had gevormd - een protest tegen onder meer de werkomstandigheden van arbeiders in Qatar - begon de ploeg het duel voortvarend. Twee knappe combinaties leverden evenzoveel doelpunten op. Eerst passte Joshua Kimmich op Serge Gnabry, die Leon Goretzka liet scoren. Niet veel later scoorde Kai Havertz, nadat Leroy Sané de bal had teruggelegd in plaats van voor eigen succes te gaan. Er waren zeven minuten gespeeld.

Nog voor rust kwam AZ'er Albert Gudmundsson als invaller bij de IJslanders in het veld. Hij zag in de 56e minuut Ilkay Gündogan de voorsprong van de Duitsers uitbreiden: 3-0. PSV'er Philipp Max bleef bij de Duitsers op de bank.

In dezelfde groep won Roemenië met 3-2 van Noord-Macedonië. De bezoekers maakten in de slotfase een 2-0-achterstand ongedaan, maar Ianis Hagi bezorgde de Roemenen alsnog de winst.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.