Terug

Volg Vandaag Inside

'Duidelijk dat ieder zichzelf respecterende Europese topclub Gravenberch volgt'

'Duidelijk dat ieder zichzelf respecterende Europese topclub Gravenberch volgt'

2 dec 2020, 11:35

Valentijn Driessen heeft zich in De Telegraaf lovend uitgelaten over Ryan Gravenberch, die een uitstekende indruk maakte in het met 1-0 verloren Champions League-duel met Liverpool.

De middenvelder kon een nederlaag voor Ajax niet voorkomen, maar speelde een prima wedstrijd op Anfield. 'Zonder twijfel maakte de 18-jarige Ryan Gravenberch een uitstekende indruk op het hoogste podium. De middenvelder uit eigen opleiding ontwikkelt zich als een komeet', schrijft Valentijn.

Waar Gravenberch in het thuisduel in Amsterdam met te veel ontzag voor zijn directe tegenstanders speelde, was dat in Engeland wel anders, zag Valentijn. 'De meeste aanvallen gingen via het toptalent en hij liet zich vaak in de geest van Frenkie de Jong uitzakken naar het linkerverdedigingsblok om van daaruit de opbouw te verzorgen. Het is iets waar Gravenberch met zijn trainer Ten Hag nadrukkelijk mee bezig is.'

De Chef Voetbal van de Telegraaf maakt de vergelijking tussen Gravenberch en de vorig jaar bij Ajax vertrokken Frenkie de Jong. 'De Jong bepaalt nog meer het ritme van zijn eigen ploeg en zorgt daarbij ook voor meer variatie. Dat zijn facetten die Gravenberch zich eigen kan maken. Ook bewaakt De Jong beter de balans door vaker achter de bal te blijven. Gravenberch is druistiger van aard, zoekt meer het vijandelijke doel op.'

'Hierdoor zal hij tot meer doelpunten en assists komen dan zijn Oranje-collega', denkt Valentijn, die nog wel verbeterpunten ziet voor de jonge middenvelder. 'De inhoud ontbreekt bij Gravenberch om negentig minuten zijn stempel te drukken op Champions League-niveau. Ondanks zijn indrukwekkende fysieke gestalte. Hij is pas 18 jaar en moet meer meters op zijn teller krijgen.'

'Maar het zal duidelijk zijn dat ieder zichzelf respecterende Europese topclub Gravenberch volgt. Zijn spel tegen Liverpool gold als bevestiging van zijn kwaliteiten', aldus Valentijn Driessen.

Ajax verloor de uitwedstrijd met Liverpool na een enorme inschattingsfout van doelman André Onana. De Amsterdammers hebben volgende week woensdag in de Johan Cruijff ArenA een zege op Atalanta nodig om te overwinteren in de Champions League. Bij ieder ander resultaat bekert het elftal van trainer Erik ten Hag volgend jaar verder in de Europa League.

Bekijk hier de samenvatting van Liverpool-Ajax.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.