Terug

Volg Vandaag Inside

Duel Ajax-AZ gestaakt na zware botsing Liefting; AZ-keepster loopt hersenschudding op

Duel Ajax-AZ gestaakt na zware botsing Liefting; AZ-keepster loopt hersenschudding op

20 apr 2024, 17:48

De wedstrijd tussen de voetbalsters van Ajax en AZ is definitief gestaakt na een zware botsing waarbij AZ-keepster Femke Liefting het grootste slachtoffer is. AZ meldt dat de 19-jarige keepster weer bij kennis is.

Liefting kwam in de 8e minuut van de wedstrijd op sportpark De Toekomst in Amsterdam in botsing met voetbalster Chasity Grant van Ajax. Na de botsing bleef de keepster bewegingloos liggen en moest worden verzorgd. Speelsters van beide teams schermden de plek waar Liefting werd verzorgd af met doeken.

De keepster werd per brancard van het veld gehaald en was toen bij kennis. Liefting is ter controle naar het ziekenhuis gebracht, waar onderzoek uitwees dat ze een hersenschudding heeft opgelopen, meldt AZ. Liefting kon daarna naar huis.

De speelsters van beide teams besloten al snel om de wedstrijd niet meer verder te spelen. Het duel dat nog 0-0 stond zal op een later te bepalen datum worden uitgespeeld.

Eerder in Veronica Offside reageerde Michiel Kramer op de botsing tussen RKC-doelman Etienne Vaessen en Ajax-spits Brian Brobbey. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.