Dubbelslag Černý bezorgt PSV eerste nederlaag van het seizoen

3 sep 2022, 20:42

PSV heeft voor het eerst dit seizoen een wedstrijd in de Eredivisie verloren. FC Twente was in Enschede met 2-1 te sterk voor het elftal van trainer Ruud van Nistelrooij: 2-1. PSV raakte door het verlies de koppositie kwijt aan Ajax.

Twente was PSV in de eerste helft op alle gebieden de baas en de voorsprong van 2-0 halverwege was verdiend. Beide doelpunten kwamen op naam van Vaclav Cerny. De Tsjechische aanvaller opende in de 17e minuut de score met een laag geplaatst schot in de hoek. In de 24e minuut stond Cerny na een vrije trap op de juiste plek om de bal hard en hoog raak te schieten (2-0).

PSV, waar Anwar El Ghazi na rust debuteerde, deed in de 55e minuut via Guus Til wat terug. De Eindhovenaren gingen daarna op jacht naar de gelijkmaker, maar Twente bleef redelijk makkelijk overeind.

Ajax is na vijf speelronden koploper met 15 punten. PSV en FC Twente hebben 12 punten.