Terug

Volg Vandaag Inside

Droomdebuut Tuchel bij Bayern door bliksemstart tegen Dortmund

Droomdebuut Tuchel bij Bayern door bliksemstart tegen Dortmund

1 apr 2023, 20:29

Bayern München heeft Borussia Dortmund kansloos gelaten in de topper in de Bundesliga. Het werd 4-2 in de Allianz Arena, waar Bayern-trainer Thomas Tuchel - de opvolger van de ontslagen Julian Nagelsmann - voor het eerst op de bank zat. Door de overtuigende zege heeft Bayern de koppositie overgenomen van Dortmund.

Na een kwart wedstrijd stond het al 3-0 in München. In de 13e minuut werd de score geopend door Bayern, dat werd geholpen door de Zwitserse Dortmund-doelman Gregor Kobel. Na een dieptepass van Bayern-verdediger Dayot Upamecano kwam Kobel zijn doel uit om de bal weg te werken. Hij schoot echter volledig over de bal heen, waardoor de pass in het doel verdween. De meegelopen Leroy Sané had de bal nog kunnen toucheren, maar koos ervoor de bal te laten lopen.

De 2-0 en 3-0 kwamen op naam van Thomas Müller. De 33-jarige captain tikte bij zijn eerste doelpunt binnen nadat Matthijs de Ligt uit een corner op doel had gekopt. Bij de 3-0 tikte Müller raak nadat Kobel een schot van Sané niet onder controle had gekregen. Kort na rust gleed Kingsley Coman de 4-0 binnen, waarna Emre Can uit een strafschop wat terugdeed. De ingevallen Donyell Malen verkleinde in de laatste minuut van de reguliere speeltijd de marge tot twee door raak te volleren na een fraai een-tweetje met Raphaël Guerreiro.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.