Terug

Volg Vandaag Inside

Drommel senior over kritiek Johan Derksen: 'Als vader wil je zo iemand de nek omdraaien'

Drommel senior over kritiek Johan Derksen: 'Als vader wil je zo iemand de nek omdraaien'

17 nov 2020, 12:09

Joël Drommel is afgelopen week voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands elftal. Bondscoach Frank de Boer haalde de 23-jarige keeper van FC Twente bij de selectie voor de duels met Spanje, Bosnië en Herzegovina en Polen.

‘Ik kan het nog niet helemaal bevatten’, zei Drommel, die met Twente bezig is aan een goed seizoen. ‘Hier verlang je naar, dit is een jongensdroom die uitkomt. Het is fantastisch dat dit nu werkelijkheid wordt. Ik heb al veel meegemaakt in mijn loopbaan en in het begin veel kritiek gehad, dan is deze bekroning extra mooi. Ik ben er altijd in blijven geloven en ben hard blijven werken.’

Dat Drommel in het begin van z’n carrière veel kritiek over zich heen kreeg, klopt. Onder andere Johan Derksen liet zich jaren geleden vaak kritisch uit over de jonge doelman van FC Twente. Inmiddels is de analist veranderd van mening. ‘Vroeger als hij dook kwam hij op zijn buik terecht en dan lag de bal in het net. Hij wordt nu wel iets beter moet ik zeggen’, zei Johan in september in een uitzending van Veronica Inside.

Toch is zijn vader, voormalig doelman van onder andere Telstar, de woorden van Johan over zijn zoon nog altijd niet vergeten. ‘Derksen had op zich gelijk dat Joël vaak op zijn buik terecht kwam en de bal miste, maar als vader wil je zo iemand het liefst de nek omdraaien', zo vertelt hij in gesprek met het Leidsch Dagblad.

‘Hij was pas achttien en keepte pas vier jaar’, vervolgt Drommel, die zich nog altijd goed kan herinneren dat zijn zoon Joël eerst veldspeler was bij FC Omniworld, de voorganger van Almere City. ‘Toen hij veertien was, stopte de keeper van het team er onverwachts mee. Toen zei ik: ’ga toch keepen, vindt je vader leuk’. Hij bleek er nog aardig talent voor te hebben ook’, aldus Piet-Jan Drommel.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.