Terug

Volg Vandaag Inside

Dringend verzoek Belgische clubs 'thuis' te blijven in winterstop

Dringend verzoek Belgische clubs 'thuis' te blijven in winterstop

17 nov 2020, 21:36

De Belgische Pro League heeft de voetbalclubs via een brief gevraagd om tijdens de winterstop niet naar het buitenland af reizen. Gezien de situatie rondom het coronavirus en de stampvolle voetbalkalender raadt de Pro League aan in eigen land te blijven.

'Voor wedstrijden in het buitenland krijgen voetballers een uitzondering op de geldende voorschriften. Maar voor trainingen en stages gelden de gewone regels. Dat zou betekenen dat zij tien dagen in quarantaine moeten. Dan wordt het moeilijk om de eerste wedstrijden van 2021 te spelen', licht Pro League-woordvoerder Stijn Van Bever toe.

Officieel loopt de winterstop in België van 27 december tot 14 januari, maar in het weekend van 9 en 10 januari moeten alle profclubs al in actie komen in de zestiende finales van de beker. De Pro League stelde die decemberwedstrijden uit, om ook amateurclubs de kans te geven zich voor te bereiden op de bekerwedstrijden. Het Belgische amateurvoetbal ligt tot het einde van het jaar stil door de coronacrisis.

De Pro League kan de profclubs niet verplichten in België blijven, maar de competitie-organisator heeft de clubleiders toch "dringend verzocht" zich aan het advies te houden. Anderlecht en Eupen hebben al aangegeven dat het trainingskamp in het buitenland niet zal doorgaan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.