Terug

Volg Vandaag Inside

Dringend advies voor Ajax: 'Anders maken ze carrière van Heitinga kapot'

Dringend advies voor Ajax: 'Anders maken ze carrière van Heitinga kapot'

31 jan 2023, 00:00

Wesley Sneijder vindt dat John Heitinga zonder enige twijfel het seizoen af moet maken als hoofdtrainer van Ajax. Volgens de recordinternational zou het onterecht zijn als de Amsterdamse clubleiding nu alweer afscheid neemt van Heitinga.

"Hij heeft Jong Ajax opgegeven om de club te helpen. Als ze nu alweer afscheid van hem nemen als hoofdtrainer maken ze zijn carrière kapot, terwijl hij amper is begonnen. Dat zou onterecht zijn", zegt Wesley in gesprek met De Telegraaf.

Wesley, oud-ploeggenoot van Heitinga, zag aan het einde van hun gezamelijke loopbaan een mogelijke trainer in Heitinga ontstaan. "Op het moment dat hij aan de trainerscursus begon, dacht ik: dat kan weleens wat worden. Binnen Ajax hoor ik dat John het vak heel serieus neemt en volle bak in de psychologie- en managementboeken is gedoken. Dat vind ik mooi om te zien."

Tot slot is Wesley van mening dat er nog een aantal dingen moeten veranderen in de technische staf. "En John moet met zijn vuist op tafel slaan over zijn staf. De assistent-trainers die er nu zitten, moeten eruit. Laat Heitinga zijn eigen staf formeren, met een ervaren iemand als eerste assistent en een jongere assistent die zich tussen de staf en de spelers beweegt", aldus de oud-middenvelder.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.