Terug

Volg Vandaag Inside

'Drie F1-teams geïnteresseerd in diensten Nyck de Vries'

'Drie F1-teams geïnteresseerd in diensten Nyck de Vries'

12 sep 2022, 11:00

Nyck de Vries heeft zich bij zijn debuut in de Formule 1 nadrukkelijk kandidaat gesteld voor een vaste raceplek in het volgende seizoen. Volgens RacingNews365 heeft de Nederlander de interesse gewekt van drie(!) Formule 1-teams. 

De Vries kreeg zaterdagochtend te horen dat hij mocht instappen bij Williams, omdat Alex Albon met een blindedarmontsteking naar het ziekenhuis was gegaan. De 27-jarige Fries eindigde in de Williams als negende in de Grote Prijs van Italië, wat goed is voor 2 punten.

De Vries heeft met zijn ijzersterk optreden de interesse gewekt van Alpine, Haas en Williams, weet RacingNews365. Alpine zou de Nederlandse coureur een optie voor een jaar willen geven, waarmee hij in 2023 verzekerd is van een stoeltje in de koningsklasse. 

Haas gaat mogelijk niet door met Mick Schumacher. De Duitser staat nog altijd op de lijst voor een stoeltje in 2023, maar ook De Vries zou op de radar van teambaas Günther Steiner zijn verschenen. 

Daarnaast maakt De Vries ook bij Williams een kans. Teambaas Jost Capito liet zich na afloop van de Grote Prijs van Italië lovend uit over de reservecoureur van Mercedes. “Hij heeft laten zien wat hij kan in de Formule 1. Hij staat op onze lijst”, zei Capito voor de camera van Viaplay. "Het is nu vooral aan hem. Hij moet zeggen waar zijn toekomst ligt." 

Williams heeft voor volgend seizoen alleen Albon vastgelegd. Nicholas Latifi, de andere vaste coureur van Williams, heeft nog geen duidelijkheid over zijn toekomst.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.