Terug

Volg Vandaag Inside

Dreun voor FC Groningen: uitgeschakeld door amateurs van SV Spakenburg

Dreun voor FC Groningen: uitgeschakeld door amateurs van SV Spakenburg

12 jan 2023, 21:40

FC Groningen heeft zich donderdagavond geblameerd in het KNVB bekertoernooi tegen Spakenburg. In de Euroborg bleek de club uit de Tweede Divisie te sterk voor de Eredivisionist: 2-3.

FC Groningen is de nummer 15 van de Eredivisie, Spakenburg speelt in de tweede divisie.

Youri Koelewijn zette Spakenburg al na 10 minuten op voorsprong, met een soort van voorzet die verder door iedereen werd gemist. Na ruim een half uur maakte Floris van der Linden er 2-0 van. Hij deed dat door overtuigend een strafschop te benutten, toegekend omdat een van zijn ploeggenoten in het 16 metergebied omver was gelopen.

Na de hervatting, met de nodige wissels aan Groningse zijde, drong de thuisclub voor het oog van een kleine 9000 supporters nadrukkelijker aan. Het leidde aanvankelijk niet tot resultaat.

In de 69e minuut mocht Spakenburg opnieuw aanleggen van 11 meter. En opnieuw deed Van der Linden dat met succes, 3-0. In de 77e minuut scoorde Damil Dankerlui voor de thuisploeg. Dezelfde speler bracht in de 84e minuut de spanning nog even terug met zijn tweede treffer.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.