Terug

Volg Vandaag Inside

Dost moest maandenlang herstellen na aanval supporters

Dost moest maandenlang herstellen na aanval supporters

13 feb 2020, 18:20

Bas dost moest maandenlang herstellen nadat hooligans van Sporting Lissabon de selectie aanvielen op het trainingsveld in 2018. Zowel fysiek, als mentaal had de spits flinke schade opgelopen.

Gisteren deed Bas Dost zijn verhaal voor de rechtbank in Lissabon. De huidige speler van Eintracht Frankfurt was tijdens de aanval een van de voornaamste slachtoffers. Hij werd op zijn hoofd geraakt met een scherp voorwerp.

De nuchtere Hollander dacht dat de supporters even kwamen praten, net zoals wel eens in Nederland gebeurt. 'Ik voelde toen geen bedreiging. Er waren supporters die hun duim opstaken, maar de vijfde of zesde begon te meppen. Er kwamen steeds meer mensen. Ze sloegen op de deur, ik was alleen met hen in de gang en was bang.'

Dost moest na afloop behandeld worden aan zijn hoofdwond. Later moest hij zelfs psychologische hulp zoeken. 'Ik heb maandenlang nodig gehad om te herstellen', zegt Dost, 'zelfs bewaking was nodig bij mijn huis.' In Lissabon stonden hooligans en de toenmalige voorzitter van Lissabon, Bruno de Carvalho, terecht.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.