Terug

Volg Vandaag Inside

Dortmund wil Haaland ondanks oproep niet afstaan aan Noorwegen: 'Hij blijft bij ons'

Dortmund wil Haaland ondanks oproep niet afstaan aan Noorwegen: 'Hij blijft bij ons'

1 okt 2021, 13:33

Noorwegen zal het de komende interlandperiode moeten stellen zonder Erling Haaland. De Noorse superspits wordt niet vrijgegeven door zijn club Borussia Dortmund, ondanks een oproep van bondscoach Stale Solbakken.

Haaland loopt momenteel met een spierblessure, waardoor hij al weken lang uit de roulatie ligt in Dortmund. De doelpuntenmachine ontbreekt dan ook komende zaterdag in de competitiewedstrijd tegen Augsburg. Noorwegen-bondscoach Solbakken heeft Haaland wél geselecteerd, met de hoop dat de speler op tijd hersteld van zijn blessure. Dortmund-trainer Marco Rose reageerde daarop en maakte duidelijk dat Haaland nergens heen gaat. 'Hij blijft voorlopig bij ons en reist niet naar de Noorse nationale ploeg'.

De Noren treffen op 8 oktober direct een moeilijke tegenstander met Turkije, terwijl de ploeg deze WK-kwalificatieronde afsluit met een thuisduel tegen Montenegro.

Noorwegen strijdt momenteel met Nederland op de eerste plek in Groep G. Oranje staat eerste in de groep, met evenveel punten als Noorwegen. Alleen de winnaars van de groepen plaatsen zich voor het WK. De nummers 2 krijgen een herkansing in de play-offs. Het WK is van 21 november tot en met 18 december 2022 in Qatar.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.