Dortmund verstevigt vijfde plaats met zege op Stuttgart

10 apr 2021, 22:35

Borussia Dortmund heeft vertrouwen opgedaan voor de return tegen Manchester City in de kwartfinales van de Champions League. Trainer Edin Terzic zag zijn elftal in de Bundesliga winnen van VfB Stuttgart: 2-3.

Halverwege stond Stuttgart, door een doelpunt van Sasa Kalajdzic in de 17e minuut, nog op voorsprong. Jude Bellingham maakte in de 47e minuut gelijk en Marco Reus bracht Dortmund in de 52e minuut op voorsprong. Invaller Daniel Didavi leek de thuisploeg in de 78e minuut alsnog een gelijkspel te bezorgen, maar Ansgar Knauff (ook ingevallen) bepaalde in de 80e minuut met de 2-3 anders.

Dortmund blijft vijfde, met een achterstand van 7 punten op Eintracht Frankfurt. Frankfurt versloeg eerder op zaterdag VfL Wolfsburg met 4-3. De uitwedstrijd tegen Manchester City verloor Dortmund afgelopen week met 2-1.