Terug

Volg Vandaag Inside

'Dortmund verbreekt transferrecord voor Engels supertalent (16)'

'Dortmund verbreekt transferrecord voor Engels supertalent (16)'

4 mrt 2020, 13:45

Borussia Dortmund wil het eigen transferrecord verbreken voor de 16-jarige Jude Bellingham. Bellingham komt uit voor Birmingham City en speelde dit seizoen al 31 wedstrijden op het tweede niveau van Engeland.

Volgens de SportBild is de club uit Dortmund al akkoord met de jonge middenvelder. Die Schwarzgelben zouden hiermee de Engelse topclubs te snel af zijn. Manchester United en Chelsea houden het supertalent namelijk ook nadrukkelijk in de gaten.

Over de transfersom moet nog worden onderhandeld. SportBild meldt dat Borussia rond de 35 miljoen euro over heeft voor de middenvelder van Birmingham. Mocht deze transfer doorgaan, dan wordt het transferrecord van de Duitse club verbroken. Het hoogste bedrag wat Dortmund tot op heden voor een speler betaalde was 30.5 miljoen voor centrale verdediger Mats Hummels.

Coördinator van de jeugdopleiding Lars Ricken gaf al aan dat Bellingham goed past in de cultuur van Borussia Dortmund. 'Wij kopen geen supersterren, wij maken ze', vertelt hij in gesprek met SportBild.

Bellingham kan de tweede Brit in de selectie van Lucien Favre worden. Jadon Sancho ging hem al voor en is inmiddels niet meer weg te denken uit de basiself van Dortmund.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.