Terug

Volg Vandaag Inside

Dortmund tweede na zege bij Mönchengladbach

Dortmund tweede na zege bij Mönchengladbach

7 mrt 2020, 21:38

Borussia Dortmund heeft door een zege bij Borussia Mönchengladbach de tweede plaats in de Bundesliga overgenomen van RB Leipzig. De ploeg van coach Lucien Favre won met 2-1 in Mönchengladbach en komt op 51 punten, één minder dan koploper Bayern München. Leipzig had eerder op de dag 0-0 gespeeld bij VfL Wolfsburg.

Mönchengladbach staat vijfde. Coach Marco Rose zag Bayer Leverkusen zijn ploeg passeren op de ranglijst. Het team van Peter Bosz won met 4-0 van Eintracht Frankfurt.

Thorgan Hazard, die in de voorgaande vijf seizoenen uitkwam voor Mönchengladbach, zette Dortmund op aangeven van Erling Braut Haaland op voorsprong. Lars Stindl zorgde met een intikker op een schot van Alassane Pléa kort na rust voor de gelijkmaker.

Achraf Hakimi tikte in de 71e minuut de 2-1 binnen. De Marokkaan werd door invaller Jadon Sancho de diepte ingestuurd en schoof de bal langs doelman Yann Sommer.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.