Terug

Volg Vandaag Inside

Dortmund-talent Reyna kiest net als Ajacied Dest voor VS

Dortmund-talent Reyna kiest net als Ajacied Dest voor VS

5 mrt 2020, 12:45

Bondscoach Gregg Berhalter van de nationale voetbalploeg van de Verenigde Staten heeft er weer een talent bij. Nadat vorig jaar al Ajax-verdediger Sergiño Dest Team USA verkoos boven Oranje is het nu Borussia Dortmund-middenvelder Giovanni Reyna die heeft gekozen voor het Amerikaanse team. "Het is voor mij nu duidelijk. Ik ga voor de Verenigde Staten spelen, het is mijn thuisland", zei de 17-jarige Reyna in de krant Ruhr Nachrichten.

Waar Dest de keuze had tussen de Verenigde Staten en Nederland, was Reyna zelfs bij vier landen in beeld. Zijn vader Claudio Reyna, die vier jaar in de Bundesliga speelde, is geboren in de VS maar van Argentijnse komaf. Hij koos er destijds voor zich bij de Amerikaanse ploeg aan te sluiten. Zoon Giovanni had vanwege zijn Portugese moeder ook voor dat land kunnen kiezen, alsmede voor Engeland, waar hij in 2002 ter wereld kwam.

Reyna heeft inmiddels een uitnodiging op zak om eind maart met de VS oefenduels af te werken tegen Nederland en Wales. "Geweldig nieuws. Misschien kan ik mijn debuut maken. Ik ben er in ieder geval klaar voor." Reyna debuteerde in januari voor Dortmund en had al een voorname rol bij de zege in de Champions League op Paris Saint-Germain.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.