Terug

Volg Vandaag Inside

Dortmund jaagt op Bayern met wisselende shirtsponsoren

Dortmund jaagt op Bayern met wisselende shirtsponsoren

20 feb 2020, 14:05

Borussia Dortmund probeert in de Duitse voetbalcompetitie de financiële kloof met Bayern München enigszins te verkleinen door middel van een noviteit. Dortmund heeft de komende jaren twee sponsoren die afwisselend op de voorkant van het gele shirt staan. De huidige hoofdsponsor Evonik prijkt vanaf volgend seizoen op het shirt in Europese wedstrijden, oefenduels in het buitenland en in het Duitse bekertoernooi. Bij de 34 wedstrijden in de Bundesliga staat telecommunicatiebedrijf 1&1 op de borst.

"Dit is voor ons een mijlpaal op weg naar economische groei en dus sportieve ontwikkeling van Dortmund", aldus directeur Hans-Joachim Watzke. Chemiebedrijf Evonik is al veertien jaar sponsor van Dortmund en betaalt naar verluidt jaarlijks 20 miljoen euro. Bayern München, met afstand de rijkste club van Duitsland, ontvangt ieder jaar zo'n 35 miljoen van de hoofdsponsor. Volgens Duitse media gaat Dortmund in de komende vijf jaar in totaal tussen de 180 en 200 miljoen euro aan sponsorinkomsten binnenkrijgen dankzij de dubbele sponsordeal.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.