Terug

Volg Vandaag Inside

Dortmund houdt Engelse internationals met kerst in Duitsland

Dortmund houdt Engelse internationals met kerst in Duitsland

21 dec 2020, 18:20

De Engelse voetbalinternationals Jadon Sancho en Jude Bellingham van Borussia Dortmund moeten de feestdagen noodgedwongen in Duitsland vieren. De leiding van Dortmund geeft Sancho (20) en Bellingham (17) geen toestemming om terug te gaan naar hun families in Engeland. Ook Duitsland besloot zondag het vliegverkeer van en naar het Verenigd Koninkrijk stil te leggen, omdat in Engeland een nieuwe en besmettelijkere variant van het coronavirus rondwaart.

'We kunnen Jadon en Jude daarom niet met kerst naar Engeland laten gaan', zei technisch directeur Michael Zorc. Dortmund sluit het jaar dinsdag af met een bekerwedstrijd tegen Eintracht Braunschweig. Op 3 januari hervat Dortmund de Bundesliga met een thuiswedstrijd tegen VfL Wolfsburg.

Trainer Edin Terzic, de opvolger van de onlangs ontslagen Lucien Favre, hoopt begin volgende maand te kunnen beschikken over Erling Haaland. De Noorse topscorer van Dortmund is herstellende van een spierblessure. 'Ik heb Erling zondag voor het eerst gezien', zei Terzic over de spits die revalideerde in Qatar. 'Hij ligt perfect op schema. We gaan er vanuit dat hij in januari terug is.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.