Terug

Volg Vandaag Inside

Dopingschorsing van André Onana voorbij

Dopingschorsing van André Onana voorbij

4 nov 2021, 13:34

De dopingschorsing van André Onana is voorbij. De doelman mag vanaf vandaag weer wedstrijden spelen voor Ajax. Hij traint al een week mee met de eerste selectie van de Amsterdammers, maar het is de vraag Erik ten Hag gebruik zal maken van Onana in wedstrijden nu Remko Pasveer zo goed presteert.

De 25-jarige Onana testte in oktober vorig jaar bij een onaangekondigde dopingcontrole positief op furosemide. Dat verboden middel zat volgens de keeper in de plaspillen van zijn zwangere vrouw, die hij naar eigen zeggen voor aspirines had aangezien toen hij zich niet lekker voelde. De UEFA geloofde dat er geen opzet was, maar schorste hem wel voor nalatigheid. In eerste instantie ging het om een schorsing van een jaar, maar het sporttribunaal CAS haalde daar na beroep van Onana twee maanden van af.

Vorige week maakte Ajax bekend dat André Onana weer aansluit bij de A-selectie. De keeper uit Kameroen mocht begin september, vooruitlopend op het einde van zijn dopingschorsing, de training alweer hervatten, maar dat moest Onana in eerste instantie bij Jong Ajax doen, omdat hij zijn aflopende contract niet wil verlengen. Nu Maarten Stekelenburg vanwege een zware blessure de rest van het seizoen is uitgeschakeld, heeft de clubleiding besloten om Onana toch weer over te hevelen naar de selectie van trainer Erik ten Hag.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.