Terug

Volg Vandaag Inside

'Doorgaan met Ten Hag is pokeren met 40 miljoen'

'Doorgaan met Ten Hag is pokeren met 40 miljoen'

5 mrt 2020, 12:32

Clubwatcher Mike Verweij van De Telegraaf bespreekt maandagochtend de crisis rond Ajax en de situatie van trainer Erik ten Hag. Het zou volgens Verweij een schande zijn als Ajax geen prijs wint dit seizoen. De club uit Amsterdam maakt alleen nog kans op de landstitel na de bekeruitschakeling van gisteravond.

'Het begint allemaal heel zorgelijk te worden na het succesvolle seizoen met de halve finale Champions League en de dubbel. Dit jaar is het gigantisch teleurstellend. Iedereen was ervan overtuigd dat deze selectie met twee vingers in de neus kampioen moest worden. Dat kan een groot probleem worden. En als er dit seizoen geen enkele prijs wordt gewonnen, dan zou dat een grote schande zijn', zegt Verweij.

Verweij ziet het somber in voor Ajax: 'Er zijn veel spelers uit vorm en als dat zo doorgaat, komt ook de landstitel in gevaar. De achtervolgers hijgen inmiddels in de nek.'

'Elke andere trainer zou met dergelijke resultaten al weg zijn bij Ajax. Sterker nog, er zijn trainers voor minder weggestuurd, vraag maar aan Marcel Keizer. Toen hij verloor bij FC Twente in de beker lag hij er al uit. Maar de directie van Ajax moet wel de afweging maken of ze met hem doorgaan of niet en zetten we de landstitel op het spel? Het is pokeren met veertig miljoen euro.'

Dat Ten Hag krediet heeft bij het bestuur van Ajax ligt volgens Verweij aan het feit dat hij vorig jaar de halve finale van de Champions League heeft gehaald.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.