Terug

Volg Vandaag Inside

Toch meerderheid voor omstreden spreidingswet

Toch meerderheid voor omstreden spreidingswet

16 jan 2024, 16:22

De VVD in de Eerste Kamer steunt de spreidingswet. Dat heeft senator Marian Kaljouw in de tweede termijn van het debat gezegd.

Met de steun van de liberalen is een meerderheid van de senaat voor de wet. De wet die een eerlijke verdeling van asielzoekers over gemeenten tot doel heeft, kan op 1 februari ingaan.

"De opgave moeten we eerlijker verdelen", zei Kaljouw. De VVD wil bestuurders in Nederland niet in de steek laten. Een van de redenen om toch voor stemmen, is de wens van gemeenten en provincies om met die wet te kunnen werken.

De VVD-fractie in de Tweede Kamer stemde eerder tegen de spreidingswet.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.