Donyell Malen uitblinker in monsterzege Borussia Dortmund

18 mrt 2023, 20:37

Borussia Dortmund is in ieder geval voor een dag koploper in de Bundesliga. De club uit Dortmund won mede door een treffer en twee assists van Donyell Malen met 6-1 van 1. FC Köln en heeft nu 53 punten, 1 punt meer dan Bayern München, die zondag speelt tegen Bayer Leverkusen.

Dortmund kan zich na de uitschakeling door Chelsea in de Champions League helemaal op de Duitse competitie en beker richten. Tegen het zwalkende Köln was het al snel raak. Malen stelde Raphaël Guerreiro in de 15e minuut in staat de 1-0 binnen te tikken. Sébastien Haller schoot 2 minuten later zijn tweede competitietreffer binnen. Na de 3-0 van Marco Reus zorgde Malen al in de 36e minuut voor de vierde treffer. Davie Selke deed voor de rust nog wat terug voor de bezoekers uit Keulen.

In de tweede helft maakte Haller zijn tweede doelpunt van de avond uit de rebound, na een vrije trap van Mahmoud Dahoud op de lat. Reus maakte een minuut later ook zijn tweede treffer, opnieuw op aangeven van Malen. De Nederlandse aanvaller, die niet is opgeroepen door bondscoach Ronald Koeman voor de komende twee interlands van Oranje, werd kort daarna gewisseld.