Terug

Volg Vandaag Inside

'Donny van de Beek vertrekt in januari alsnog bij Manchester United'

'Donny van de Beek vertrekt in januari alsnog bij Manchester United'

5 okt 2021, 09:59

Hoe het er nu voorstaat, is het de bedoeling dat Donny van de Beek in januari alsnog vertrekt bij Manchester United. Dat vertelt transferspecialist Fabrizio Romano in een YouTube-video van United Stand. De middenvelder had afgelopen zomer de mogelijkheid om te vertrekken, maar daar ging ManUtd niet mee akkoord. Van de Beek wil echter graag aan spelen toekomen en dus is het de bedoeling dat hij in de winterse transferperiode alsnog een overstap maakt.

'De situatie is vreselijk,' begint Romano. 'Elke keer als ik over Donny van de Beek praat, ben ik heel teleurgesteld over wat er gebeurt bij Manchester United. Ze hebben geld voor hem betaald, ze wilden hem graag, maar hij speelde afgelopen seizoen niet. Hij heeft een blessure gehad, maar ook toen hij fit was er geen 100% vertrouwen in hem.'

'Afgelopen zomer had hij de mogelijkheid om te vertrekken,' vervolgt de transferspecialist. 'Er was interesse van Italiaanse clubs, Spaanse clubs en van Everton op deadline-day. Manchester United wilde echter dat hij bleef. En nu speelt hij alsnog niet. En dan bedoel ik vijf, zes wedstrijden achter elkaar, en niet 80 minuten in de Carabao Cup. Als ze je dan niet vertrouwen, kunnen ze je laten vertrekken. Dat is onderdeel van voetbal.'

'Maar laat hem dan gaan! ManUtd heeft afgelopen zomer besloten om hem te houden, dus ik begrijp de strategie eerlijk gezegd niet. Ze creëren een probleem voor de speler en de club, want zijn waarde is nu volledig anders,' constateert Romano, die zich er bewust van is dat de situatie van de Nederlandse middenvelder ook zomaar kan veranderen.

'Soms is voetbal crazy. In één of twee weken kan het leven van een speler veranderen. Ik ben er 100% zeker van dat Van de Beek een fantastische professional is, en een geweldige speler. Laten we kijken wat er in de komende drie maanden gebeurt. Als hij kansen krijgt, weet ik zeker dat hij gaat laten zien wat hij kan. Maar op dit moment is het de bedoeling dat Van de Beek in januari vertrekt. Dat is het plan, omdat Donny wil spelen. Als dat niet bij Manchester United is, vertrekt hij, daar ben ik zeker van.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.