Terug

Volg Vandaag Inside

Donny van de Beek verslaat Xavi Simons bij debuut voor Eintracht Frankfurt

Donny van de Beek verslaat Xavi Simons bij debuut voor Eintracht Frankfurt

13 jan 2024, 17:51

Donny van de Beek heeft zijn debuut voor Eintracht Frankfurt gevierd met een overwinning bij RB Leipzig. De ploeg van trainer Dino Toppmöller was met 1-0 te sterk voor de ploeg van Oranje-international Xavi Simons.

Ansgar Knauff tekende in de 7e minuut voor de enige treffer van het duel in Leipzig. Na een mooie lage voorzet van Niels Nkounkou schoot de middenvelder de bal bij de tweede paal hoog in het doel.

Toppmöller nam de 26-jarige Van de Beek in de eerste wedstrijd na zijn komst van Manchester United meteen op in de basis. Het was zijn eerste basisplaats sinds 3 januari 2023, toen hij namens United in actie kwam tegen Bournemouth. De huurling kwam op het middenveld in de Red Bull Arena Simons tegen. Van de Beek werd in de 62e minuut gewisseld, Simons speelde de hele wedstrijd. De 17-jarige Nederlander Yannick Eduardo bleef op de bank bij Leipzig.

Eintracht komt met de zege op 27 punten, evenveel als Borussia Dortmund. De nummer 6 van de ranglijst speelt later op zaterdag nog bij SV Darmstadt 98. Nummer 4 Leipzig heeft 33 punten, 12 punten minder dan Bayer Leverkusen. De koploper won op de valreep bij FC Augsburg (0-1).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.