Terug

Volg Vandaag Inside

'Donny van de Beek op weg naar Ligue 1'

'Donny van de Beek op weg naar Ligue 1'

30 aug 2023, 13:54

In een verrassende wending lijkt Donny van de Beek zijn volgende stap te zetten bij FC Lorient in plaats van Real Sociedad zoals aanvankelijk verwacht, zo meldt Footmercato.

De Franse club lijkt momenteel in pole position te staan voor de handtekening van de Nederlandse middenvelder, aangezien Manchester United akkoord is gegaan met een huurdeal met de Franse club. De overgang is echter nog niet definitief, omdat de speler zelf nog moet instemmen met een huurdeal naar de Ligue 1.

De huidige marktwaarde van Van de Beek wordt geschat op dertien miljoen euro. Hoewel hij nog tot medio 2025 onder contract staat bij de Engelse club, lijkt trainer Erik ten Hag geen perspectief te zien voor de Nederlandse middenvelder. Van de Beek heeft mede door blessureleed twee teleurstellende seizoenen doorgemaakt bij The Red Devils. Hij maakte in 2020 de overstap van Ajax naar de Premier League voor een aanzienlijk bedrag van 40 miljoen euro.

De bal ligt nu in het kamp van Van de Beek, aangezien hij moet beslissen of hij akkoord gaat met de voorgestelde huurdeal. Hoewel de details over een eventuele optie tot koop niet bekend zijn, lijkt de overeenkomst voor een periode van één jaar te gelden.

Hoewel andere clubs ook interesse hebben getoond, zoals Real Sociedad die eerder in verband werd gebracht met Van de Beek, lijkt FC Lorient momenteel de meest concreet geïnteresseerde partij te zijn. Eerdere speculaties over een mogelijke terugkeer naar Ajax zijn ook ter sprake gekomen, maar leken niet haalbaar voor de Amsterdamse club.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.