Terug

Volg Vandaag Inside

Donny M. eerder óók veroordeeld voor poging tot doodslag

Donny M. eerder óók veroordeeld voor poging tot doodslag

15 juni 2022, 14:00

Donny M. is twee jaar voor zijn veroordeling wegens misbruik in 2017 ook al schuldig bevonden aan poging tot doodslag. Hij gooide vanaf een viaduct in Sittard een zware tegel richting een auto. Dat schrijft De Limburger. Omdat hij volgens deskundigen verminderd toerekeningsvatbaar was, beperkte de rechter de straf tot 100 uur taakstraf, waarvan 50 uur voorwaardelijk.

Donny M. (22), verdacht van ontvoering van en moord op Gino van der Straeten (9), was destijds 15 jaar. Hij gooide in april 2015 een trottoirtegel vanaf het viaduct op de Rijksweg-Zuid in Sittard naar een auto waarin een vrouw zat. Donny M. verklaarde dat er geen opzet in het spel was en dat hij de tegel achter de auto had gegooid.

Het slachtoffer stelde echter dat de tegel vlak vóór de auto was gevallen en dat ze met de schrik vrij was gekomen. De rechter achtte haar verklaring het meest geloofwaardig. In de tenlastelegging stond dat de verdachte het voornemen had om het slachtoffer ‘opzettelijk van het leven te beroven’.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.