Ryan Donk helpt Galatasaray aan zege op Fenerbahçe

23 feb 2020, 20:20

Ryan Donk heeft Galatasaray aan een overwinning op Fenerbahçe geholpen. De derby van Istanbul in stadion Sükrü Saraçoglu van Fenerbahçe eindigde in 3-1 voor de bezoekende ploeg. Beide teams sloten de wedstrijd met tien man af.

De Duitser Max Kruse schoot Fenerbahçe na 20 minuten uit een strafschop op voorsprong. Donk kopte kort voor rust uit een hoekschop van Ömer Bayram (ex-NAC Breda) de gelijkmaker binnen. Radamel Falcao zette Galatasaray tien minuten voor tijd op voorsprong door een penalty te benutten. Diep in de blessuretijd maakte Henry Onyekuru er 1-3 van, na voorbereidend werk van Donk.

Deniz Türüc, oud-speler van PEC Zwolle, kreeg in de slotfase de rode kaart na een opstootje met Younès Belhanda. Ook die speler van Galatasaray moest van het veld. De ploeg van Donk kwam aan kop van de Turkse competitie in punten op gelijke hoogte met Sivasspor en Trabzonspor, dat zaterdag met 2-2 gelijk speelde bij Besiktas.