Terug

Volg Vandaag Inside

DONE DEAL: 'Memphis Depay en Lyon rond met Barcelona'

DONE DEAL: 'Memphis Depay en Lyon rond met Barcelona'

15 sep 2020, 10:34

Oranje-spits Memphis vertrekt naar FC Barcelona, zo meldt Mike Verweij van de Telegraaf. De aanvaller wordt herenigd met de trainer die hem tot leven bracht in Oranje: Ronald Koeman. Ook de welingelichte transfer-expert Fabrizio Romano bevestigt het nieuws op Twitter.

Het eerste officiële miljoenen bod van Barcelona werd met geaccepteerd door Lyon. De Catalanen betalen direct 25 miljoen euro, wat door een bonusconstructie kan oplopen tot 30 miljoen euro. Volgens de krant wordt de transfer deze week nog officieel gemaakt door de clubs.

De 26-jarige Memphis is de vervanger van de naar alle waarschijnlijkheid vertrekkende spits Luis Suarez. De Uruguayaan heeft van Koeman te horen gekregen niet meer in de plannen voor te komen en mag al een tijdje uitkijken naar een nieuwe club. De verwachting is dat de 33-jarige spits snel tekent bij Juventus.

In Barcelona moet Memphis de concurrentiestrijd aangaan met Fransman Antoine Griezman. Het is bekend dat Koeman groot fan is van Memphis, die in een vrije rol in de spits het Nederlands elftal weer nieuw leven in blies. Voor de aanvaller komt er een droom in vervulling. Memphis verruilde Manchester United voor Lyon in 2017 na een mislukt avontuur. Het afgelopen seizoen was de spits in bloedvorm en aaste hij nadrukkelijk op een toptransfer. Een zware knieblessure gooide roet in het eten, maar Memphis liet zich niet kennen en revaliderden snel. Uiteindelijk heeft de 53-voudig international zijn gewilde toptransfer te pakken.

Naast Memphis stond ook Georginio Wijnaldum in de nadrukkelijke belangstelling van Koeman om naar het Camp Nou te komen. De middenvelder heeft nog maar één jaar contract in Liverpool, maar de verwachting is nu dat hij die alsnog gaat verlengen en bij de landskampioen blijft.

Johan heeft zijn twijfels als het gaat om de kwaliteiten van Depay als valse nummer 9. Volgens de analist gedraagt de spits zich in het shirt van Oranje vooral als pseudo-acteur. Bekijk hieronder de beelden!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.