Terug

Volg Vandaag Inside

'Domme eerlijkheid van Van Gaal om Messi en Argentinië zo op scherp te zetten'

'Domme eerlijkheid van Van Gaal om Messi en Argentinië zo op scherp te zetten'

12 dec 2022, 00:00

Wim Kieft heeft geen begrip voor de uitspraken van bondscoach Louis van Gaal over Lionel Messi tijdens de persconferentie in aanloop naar de kwartfinale tegen Argentinië. Volgens Wim had Van Gaal juist lovend over de kleine Argentijn moeten praten.

"Van Gaal zegt altijd alles met een reden te doen. Dan is het moeilijk voorstelbaar dat hij in z’n domme eerlijkheid Messi en heel Argentinië op zo’n manier op scherp zet tijdens de persconferentie in aanloop naar Nederland-Argentinië in de kwartfinale", begint Wim in zijn column voor De Telegraaf.

Volgens Wim had Van Gaal voor een andere aanpak moeten kiezen. "Over iemand als Messi zeg je lovende dingen. Dat hij de beste en belangrijkste speler bij Argentinië is en dat de spelers van Oranje hem goed in de gaten moeten houden, omdat hij nog steeds het verschil kan maken. Als je je niet slim gedraagt en zegt dat de Argentijnen met tien man spelen als ze de bal niet hebben, dan vraag je om narigheid en zet je Messi onnodig op scherp."

Wim denkt dat dit alleen maar tot extra motivatie bij Argentinië heeft geleid. "In zo’n perszaal wordt alles vertaald voor de Argentijnse media, die verhalen gaan maken, het archief induiken en met Van Gaals slechte relatie met Messi, Angel di Maria en Juan Roman Riquelme aan de haal gaan", aldus Wim.

René is in De Oranjewinter tot de conclusie gekomen dat bondscoach Louis van Gaal niets te verwijten valt voor de uitschakeling op het WK door Argentinië. Bekijk het terug in de onderstaande video.

René concludeert: 'Van Gaal heeft echt alles goed gedaan tijdens WK'
1:42
René concludeert: 'Van Gaal heeft echt alles goed gedaan tijdens WK'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.