Terug

Volg Vandaag Inside

Dominante Max Verstappen zorgt voor forse daling in Duitse kijkcijfers

Dominante Max Verstappen zorgt voor forse daling in Duitse kijkcijfers

29 nov 2023, 11:26

In Duitsland trokken de uitzendingen van de Formule 1-races dit jaar flink minder kijkers. In het land worden de F1-races uitgezonden door het Britse satelliettelevisienetwerk Sky. De zender erkende dat het recordseizoen van Max Verstappen en een tekort aan Duitse coureurs hebben geleid tot een daling van een vijfde van de kijkcijfers voor F1 in Duitsland.

Dit jaar keken gemiddeld 782.000 kijkers in Duitsland naar de F1-races. Vorig jaar waren dat er nog 980.000. Verstappen won 19 van de 22 races en behaalde met Red Bull zijn derde wereldtitel op rij.

Haas-coureur Nico Hülkenberg was in 2023 de enige Duitse rijder. In 2010 waren dat er nog zeven. "De geweldige prestatie van de wereldkampioen zorgde ervoor dat er geen spanning was in de titelstrijd", zei sportchef Charly Classen van Sky tegen het Duitse persbureau DPA.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.